Toni Yli-Suvanto Architects ontwerpt prachtig Arctic Sauna Pavilion

De Finse studio Toni Yli-Suvanto Architects heeft een houten paviljoen gecreëerd dat zowel als sauna als als centrum voor sociale activiteiten dient. Het Arctic Sauna Pavilion, gelegen aan een meer in Lapland, Finland, heeft een opvallende geometrische vorm met naar buiten gekantelde muren.

Het design is een traditionele manier om opslaggebouwen in Lapland te maken om te voorkomen dat de houten muurconstructie nat wordt. “Het is een eenvoudige manier om een ​​ruime kamer te maken op een kleine voetafdruk in een omgeving waar de grondvorst de fundering uitdagender maakt”, zegt Toni Yli-Suvanto, oprichter van de gelijknamige studio. De gebouwen worden speciaal gemaakt om strenge winters te kunnen overleven. Om die reden wordt altijd goed nagedacht over het gebruikte materiaal, zegt de ontwerper.

Omdat het perceel aan de ene kant omgeven is door het arctische merenlandschap en aan de andere kant door een binnenplaats en andere gebouwen, besloot de studio om een ​​gebouw te creëren dat beïnvloed werd door zowel de natuurlijke als de bebouwde omgeving. ‘We vonden het wenselijk om meer een sculptuur of een stuk grote rots te maken, een object dat alle kanten om zich heen respecteert, in plaats van een standaard gebouw met een voorkant, een achterkant en een dak’, zei Yli-Suvanto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*